ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la carburanți scad pentru a patra săptămână consecutiv. ANRE a explicat cauzele ieftinirilor

10:51 | 02.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Prețurile la benzină și motorină scad pentru a patra săptămână consecutiv. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a explicat că ieftinirile se datorează descreșterii în continuare a cotațiilor Platts, informează MOLDPRES. 

Prin urmare, motorina standard înregistrează în ultimele patru săptămâni o ieftinire de 1 leu și 17 bani per litru, iar benzina COR 95 o ieftinire de circa 73 de bani per litru, prețurile la pompă în perioada respectivă coborând sub nivelul de 21 lei per litru la motorină și 25 lei per litru la benzină.

„Ieftinirile se datorează descreșterii în continuare a cotațiilor Platts la benzină și motorină, în pofida unor așteptări pesimiste care au apărut după mai multe declarații de nemulțumire ale unor oficiali de rang înalt din Slovacia și Ungaria legate de blocarea recentă a transportului prin Ucraina a petrolului care aparține companiei rusești Lukoil”, a explicat ANRE. 

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 56 de bani per litru, în scădere cu trei bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 20 de lei și 80 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu cinci bani.

img24005913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!