ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean a examinat mersul lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură din localitatea Sărătenii Vechi, beneficiară a Programului „Satul European”

16:46 | 02.08.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat astăzi clădirea Casei de Cultură din satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești, unde, datorită Programului „Satul European”, sunt reparate tavanul și acoperișul edificiului. Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul a alocat peste șapte milioane de lei. Clădirea mai găzduiește biblioteca publică, Muzeul „De la tradiții la contemporaneitate”, oficiul poștal, Ansamblul „Lozioara” și Corul „Sărăteanca”, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcției comunicare a Guvernului, în cadrul vizitei, premierul a apreciat patrimoniul cultural al localității, expus la Muzeul „De la tradiții la contemporaneitate”, acesta dispunând de circa 300 de piese: colecții de covoare țesute de către localnice, de costume populare specifice zonei și icoane. Muzeul a fost fondat în anul 2009, de către Teodora Bîrsan, fostă profesoară. Aici își mai desfășoară activitatea și un club al persoanelor în etate care promovează dialogul între generații și transmiterea tradițiilor. 

„Moldova este o țară de oameni talentați, care ne fac mândri în întreaga lume. Guvernul va continua să investească în cultură, să dezvolte satele și orașele, să construiască Europa acasă”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean. 

Totodată, prin intermediul Programului „Satul European Expres”, în localitate a fost amenajat un ministadion, pentru care a fost investită o sumă de peste 446 de mii de lei. 

În total, în raionul Telenești, Guvernul a investit peste 59 de milioane de lei pentru realizarea a 22 de proiecte prin intermediul Programului „Satul European”. Alte 20 de proiecte, cu o valoare totală de peste nouă milioane de lei, au fost implementate datorită Programului „Satul European Expres”. 

img24005931

img24005931

img24005931

img24005931

img24005931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!