ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul Poporului Anatolii Latîşev a plecat din viaţă la vârsta de 63 de ani

09:23 | 05.08.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Artistul Poporului al Republicii Moldova, Anatolii Latîşev, s-a stins din viață, duminică, 4 august, la vârsta de 63 de ani. Mai mulţi colegi de breaslă transmit mesaje de condoleanţe familiei artistului, transmite MOLDPRES.

"Pe 4 august, în jurul orei 19:00, s-a stins din viață prietenul meu și al tuturor, artistul poporului Anatolii Latîsev. Nu vom uita niciodată veselia și bunătatea acestui om deosebit, care a plecat la cer. Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanțe familiei îndurerate", a scris interpretul Gheorghe Țopa pe o reţea de socializare.

Şi Lenuța Burghilă a anunţat vestea tristă într-o postare pe o rețea de socializare. ”Tristă veste, ne-a părăsit artistul, mult îndrăgit - Anatolii Latîsev. Zbor lin Maestre, ne vei lipsi, eternă amintire, Domnul să te odihnească în pace! Suflet blând, voce rară! Eternă amintire!”, a scris interpreta.

Anatol Latîşev s-a născut în satul Dobrogea Nouă, raionul Sângerei, la 23 martie 1961. A făcut zece clase în satul natal, apoi la Dubăsari la şcoala muzicală, specialitatea acordeon. A urmat apoi Colegiul de Muzică "Ştefan Neaga" din Chişinău. A fost membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova. La iniţiativa sa s-a interzis playbackul în Palatul Naţional din Chişinău. A ctitorit din temelie biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea natală Dobrogea Nouă.

img24005954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!