ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5000 de cetățeni au vizitat în ultima săptămână corturile anti caniculă instalate în capitală

10:32 | 05.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. La corturile anti caniculă instalate de Primăria Chişinău în sectoarele capitalei pe parcursul săptămânii trecute s-au adresat 5 049 de persoane, dintre care 327 au avut nevoie de ajutor medical, comunică MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală şi socială, Vladimir Bolocan, a menționat astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale că 413 persoane care au vizitat corturile anti caniculă au fost trimise la medicul de familie pentru monitorizarea tensiunii arteriale.

Conform sursei citate, în unitățile de primiri urgente a spitalelor din capitală au fost înregistrate 2 927 de adresări. O secție suplimentară a fost deschisă la Spitalul Municipal nr. 1 pentru boli digestive acute.

Bolocan a precizat că, în ultima săptămână, s-a înregistrat a creștere a cazurilor de COVID-19  și a recomandat populației să se vaccineze.

img24005965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!