ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Colegiul Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din Grinăuți se modernizează cu banii statului

13:26 | 05.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. La Colegiul Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din localitatea Grinăuți, raionul Ocniţa, este în plină derulare construcția clădirii moderne ce va incorpora laboratoarele: ”Mecanică agricolă”, ”Mentenanță și reparații mașini agricole”, ”Sudare și forjare”, transmite MOLDPRES.

Edificiul este prevăzut să fie dotat cu vestiare și grupuri sanitare. „Laboratoarele vor fi dotate cu tehnică și echipamente de ultimă generație, conforme solicitărilor colegiului și recomandărilor experților internaționali. Valoarea totală a investiților în modernizarea și dotarea Colegiului Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din Grinăuți este de 650 mii de euro”, explică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

300 de elevi ai colegiului vor putea beneficia de condiții de studii conforme curricumului național și standardelor europene de calitate în educație. Laboratoarele vor deveni o platformă de colaborare și comunicare cu agenții economici din regiune ce vor putea fi implicați în activități de cercetare și testare a inovațiilor în horticultură.

img24005976

img24005976

img24005976

img24005976

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!