ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cimișlia: Amendă de 2500 lei pentru tăierea unui arbore protejat

14:10 | 05.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Inspectorii de mediu din (IPM) raionul Cimişlia au depistat un caz de tăiere a unui arbore protejat, amenda pentru care constituind 2500 lei, transmite MOLDPRES.

În cadrul luptei împotriva tăierilor ilegale din raionul Cimișlia, inspectorii de mediu au constatat un caz de încălcare a legislației privind protecția florei. În localitatea Satul Nou, raionul Cimișlia, a fost depistat un caz de tăiere ilegală a doi arbori de specia "arțar american” de către un un cetăţean.

"În urma acestor constatări, a fost încheiat proces-verbal cu privire la contravenție, aplicându-i amendă în sumă totală de 2500 lei. De asemenea, prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat în sumă de 313,20 lei”, indică IPM.

Potrivit IPM, astfel de activități ilegale pot avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător și sănătății umane, motiv pentru care trebuie luate măsuri urgente pentru a combate aceste practici.

Acer negundo este un arbore foios care face parte din familia Aceraceae. Denumirea populară este Arţarul American, acesta este un soi exotic originar din America de Nord. Este un arbore de talie mare care la maturitate poate să se dezvolte la o înăltime de peste 10 metri.

img24005977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!