ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din capitală a fost condamnat pentru trafic de influență

14:55 | 05.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Judecătoria Chișinău a condamnat un bărbat la amendă de 70 mii de lei într-o cauză penală deschisă pentru trafic de influență. Sentința a fost pronunțată urmare a unui acord de recunoaștere a vinovăției, comunică MOLDPRES.

Conform investigațiilor, inculpatul, în perioada septembrie – octombrie 2021, urmărind scopul obținerii profitului din tranzacțiile imobiliare, a apelat la o altă persoană care avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice. Astfel, contra sumei de 2640 lei, inculpatul a obținut documentele necesare, evitând procedurile legale și fără prezența fizică a solicitantului.

În rezultatul analizei probatoriului administrat, instanța a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea traficului de influență, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 70 mii de lei.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!