ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii moldoveni participă la antrenamente practice în Grecia

09:57 | 06.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ dislocată în Republica Elenă își continuă misiunea. Douăzeci de pompieri moldoveni sunt implicați zilnic în patrularea regiunii Nea Makri, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, activitatea este efectuată de comun cu colegii eleni și are drept scop prevenirea și asigurarea unui răspuns rapid în cazul izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație. 

Astfel, pe parcursul zilei de 5 august, pompierii din Republica Moldova au participat la un exercițiu practic, în cadrul cărora ofițerii de legătură din Grecia au organizat aplicații în domeniul de stingere a incendiilor de pădure.

Echipa IGSU, detașată în Republica Elenă,  participă la misiunea de pre-poziționare în cadrul Programului European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, regiunea Nea Makri, organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

img24006002

img24006002

img24006002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!