ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atleta Alexandra Emilianov a ocupat locul 11 la Jocurile Olimpice de la Paris

10:13 | 06.08.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Atleta din Republica Moldova, Alexandra Emilianov, a ocupat locul 11 la Jocurile Olimpice de la Paris, transmite MOLDPRES.

Sportiva din țara noastră a înregistrat rezultatul 58,08 metri la proba aruncarea discului.

În finala probei de aruncare a discului, Alexandra Emilianov a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se din prima încercare. Cu un rezultat de 64,33 metri, ea a ocupat locul 6 în calificări.

Alexandra Emilianov, în vârstă de 24 de ani, a ajuns la două evoluții la Jocurile Olimpice.

Până în prezent, Republica Moldova a obținut două medalii de bronz în palmares, prin judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de vară de 26 de sportivi, care participă la zece probe.

Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară se desfășoară la Paris, în perioada 26 iulie-11 august curent. În total, la eveniment evoluează 10 500 de sportivi, la 32 de probe, pentru prima dată fiind atinsă paritatea exactă între sportivi și sportive.

img24006004

img24006004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!