ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA vor conlucra cu cei ucraineni pe domeniul identificării bunurilor provenite din corupție

11:42 | 06.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Directorul Centrul Național Anticorupție (CNA) al Republicii Moldova, Alexandr Pînzari, și directorul adjunct al Agenției de Recuperare și Management a Activelor (ARMA) din Ucraina, Grigol Katamadze, au semnat un memorandum de parteneriat și cooperare domeniul identificării, urmăririi și administrării bunurilor provenite din corupție și alte infracțiuni, comunică MOLDPRES.

Alexandr Pînzari s-a arătat convins că CNA va construi o cooperare interinstituțională fructuoasă pentru identificarea și gestionarea bunurilor infracționale.

La rândul său, vicepreședintele ARMA, Grigol Katamadze, și-a exprimat disponibilitatea de a continua și fortifica cooperarea dintre agențiile parțial realizată prin canale de interacțiune internațională.

Conform documentului semnat, cooperarea se va concentra pe două tipuri principale de activități, și anume organizarea de seminare, inclusiv la distanță, între Republica Moldova și Ucraina și organizarea de forumuri specializate.

Memorandumul a intrat în vigoare de la data semnării și va fi valabil pe termen nelimitat.

img24006008

img24006008

img24006008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!