ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mircea Lucescu a fost instalat oficial ca antrenor al naționalei de fotbal a României

12:24 | 06.08.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. După 38 de ani, antrenorul Mircea Lucescu se întoarce pe banca tehnică a naționalei de fotbal a României, noul selecționer fiind prezentat oficial în cursul zilei de marți în cadrul unei conferințe de presă organizate de Federația Română de Fotbal (FRF), transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Echipa națională de fotbal a României a rămas fără selecționer în iulie, după ce contractul lui Edi Iordănescu a ajuns la final, iar antrenorul nu a dorit să-și prelungească înțelegerea, hotărând să plece de pe banca "tricolorilor" după ce a obținut alături de ei cea mai mare performanță din ultimii 24 de ani.

FRF a început imediat negocierile cu nume importante ale fotbalului românesc pentru numirea unui nou selecționer, fiind refuzată de Gică Hagi.

Ulterior, s-a trecut la varianta Mircea Lucescu, reușind să-l convingă pe antrenorul de 79 de ani să accepte această propunere.

Noul selecționer, care a mai stat pe banca echipei naționale între anii 1981-1986, a fost prezentat oficial în această dimineață. Peste o lună, tricolorii pornesc campania în Liga Naţunilor. România se află în grupă cu Cipru, Kosovo și Lituania.

Mircea Lucescu este al treilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină. Lider este Sir Alex Ferguson, care a reușit să-și adjudece 49 de cupe, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38 de trofee), pe locul doi fiind Pep Guardiola, de la Manchester City, care a strâns 39 de trofee.

De-a lungul întregii sale cariere de tehnician, Mircea Lucescu a mai pregătit naționala Turciei, Zenit, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.

img24006011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!