ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii vor contesta achitarea unui judecător acuzat de fals în declarații

13:21 | 06.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Procurorii anticorupție au anunțat că vor contesta sentința de achitare pronunțată recent de Judecătoria Hâncești ce vizează acțiunile unui judecător, învinuit de fals în declarații, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost inițiată în septembrie 2022, de către Procurorul General.

Conform investigațiilor, inculpatul, exercitând funcția de judecător și având obligația declarării averii sale și a familiei, în perioada anilor 2018-2021, intenționat a indicat în declarațiile sale de avere și interese personale date eronate cu privire la veniturile soției de aproximativ 900 mii de lei.

În rezultatul analizei probatoriului administrat, la 5 august 2024, instanța a decis că fapta magistratului nu întrunește elementele infracțiunii de fals în declarații, achitându-l. Procuratura a anunțat că sentința va fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!