ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un diplomat moldovean a fost declarat persona non-grata în Rusia

17:02 | 06.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Un membru al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse și urmează să revină în țară. Decizia vine după ce recent țara noastră a declarat persona non-grata un angajat ala Ambasadei Rusiei la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat convocarea Însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova la sediul ministerului rus de externe. Diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui membru al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse.

MAE a anunțat că „ își exprimă regretul față de această decizie, neîntemeiată în raport cu prevederile Convenţiei de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

La finele lunii trecute, un angajat al Ambasadei Ruse la Chișinău a fost declarat persona non-grata după ce a recrutat un polițist de frontieră și pe șeful Direcției Juridice a Parlamentului, Ion Creangă. Cei doi sunt suspectați de trădare de Patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Ei ar fi comunicat angajatului  Ambasadei Rusiei la Chișinău diverse informații pentru a fi folosite în dauna intereselor Moldovei.

img24006030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!