ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă un judecător nu a promovat evaluarea reluată

08:53 | 10.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat că a finalizat evaluarea reluată a judecătorului Vladislav Holban, candidat la CSM. Magistratul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianuarie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor, până în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat reevaluarea a 19 candidați. Dintre aceștia, o candidată a promovat, 17 nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluării), iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată.

În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a trei candidați pentru funcția de membru în CSM.

img24006149

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!