ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski confirmă operaţiunea militară din regiunea rusă Kursk

12:14 | 11.08.2024 Categorie: Externe

Kiev, 11 aug. /MOLDPRES/. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat sâmbătă, pentru prima dată, că forțele ucrainene desfășoară operațiuni în regiunea rusă Kursk. El a subliniat că această acțiune face parte din eforturile Ucrainei de a restabili justiția în urma invaziei ruse din 2022, potrivit Reuters, citată de Agerpres și Moldpres.

În mesajul său video de noapte, Zelenski a menționat că a discutat despre operațiunea din Kursk cu comandantul șef al forțelor ucrainene, Oleksandr Syrskyi, subliniind în același timp dificultățile cu care se confruntă trupele ucrainene pe frontul de est.

„Astăzi am primit mai multe rapoarte de la comandantul șef Syrskyi despre liniile frontului și despre acțiunile noastre de a muta războiul pe teritoriul agresorului”, a declarat Zelenski. El a adăugat că este recunoscător fiecărei unități a forțelor de apărare pentru că au făcut acest lucru posibil, demonstrând capacitatea Ucrainei de a restabili justiția și de a exercita presiunea necesară asupra agresorului.

În același timp, Rusia a instituit sâmbătă „regimul de operațiune antiteroristă” în trei regiuni la granița cu Ucraina: Belgorod, Briansk și Kursk. În regiunea Kursk, luptele intense între trupele ruse și cele ucrainene, care au pătruns acolo marți într-o ofensivă surprinzătoare, au continuat pentru a cincea zi consecutiv. Informațiile despre situația de pe teren rămân contradictorii și limitate în detalii.

img24006160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!