ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începe sesiunea suplimentară de admitere în universități

09:45 | 12.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Sesiunea suplimentară pentru admiterea la instituțiile de învățământ superior din țară începe astăzi și se va desfășura până miercuri, 14 august. Candidații pot depune online dosarele la studii superioare de licență pe platforma www.eadmitere.gov.md, care va fi disponibilă începând de astăzi, de la ora 12:00, informează MOLDPRES. 

Prin intermediul acestei platforme, candidații au posibilitatea să selecteze până la trei instituții la care să depună cereri de admitere și maximum trei specialități la fiecare instituție.

Rezultatele intermediare ale sesiunii suplimentare de admitere vor fi anunțate pe 16 august. Ulterior, în perioada 16 – 19 august, candidații vor depune dosarele în original la instituții. Rezultatele finale privind admiterea vor fi făcute publice pe 20 august.

Pentru a obține informații suplimentare și clarificări privind depunerea dosarelor pe platforma eadmitere.gov.md, candidații pot telefona la Call Centru: 0 8000 5005.

În Republica Moldova există 16 instituții de învățământ superior, cu peste 200 de specialități și programe de studii, la care învață cca 56 mii de studenți.

Autoritățile estimează că, în acest an, la studii de licență vor fi admiși circa 15 mii de studenți. Aceștia vor putea concura pentru 8697 de locuri cu finanțare bugetară. Circa 25% dintre locuri vor reveni sectorului științe ale educației și asistență socială.

img24006170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!