ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Locuitorii din Criuleni se vor bucura de un bulevard pietonal și un parc orășenesc reamenajat grație unui proiect susținut de stat

12:34 | 12.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Locuitorii din Criuleni, precum și oaspeții orașului, se vor bucura de un bulevard pietonal și un parc orășenesc reamenajat grație unui proiect de revitalizare urbană, care va fi implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu susținere financiară din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Contractul de antrepriză pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului „Reconstrucția bulevardului pietonal Mihai Eminescu și amenajarea parcului orășenesc riveran din oraşul Criuleni" a fost semnat  la începutul lunii august, în prezenţa ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Felicitări locuitorilor din Criuleni pentru acest proiect înaintat de autoritățile locale. Obiectivul nostru comun este să creăm condiții bune de viață pentru toți cetățenii și putem face asta doar împreună", a declarat ministrul Andrei Spînu.

Proiectul „Reconstrucția bulevardului pietonal Mihai Eminescu și amenajarea parcului orășenesc riveran din oraşul Criuleni" prevede ca, în decurs de 12 luni, centrul urban să fie bine amenajat și să ofere acces îmbunătățit la infrastructură socială de recreere, socializare și sport. Activitățile proiectului indică amenajarea a 2,2667 ha de spații verzi, 8 901 m² de traseu iluminat și pavat pentru plimbări, alergat, ciclism sau acces spre infrastructura sportivă, construcția unui teren multi-sport, aproape 500 de copaci și arbuști plantați, precum și instalarea a peste 150 de piese de mobilier urban.

Prin implementarea activităților planificate, autoritățile locale își propun să stimuleze dezvoltarea urbană și să revitalizeze economic orașul Criuleni. Aceste măsuri ar putea impulsiona modernizarea infrastructurii, atragerea investițiilor, sprijinirea întreprinderilor locale și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitori.

Solicitat de MOLDPRES, Ion Pînzari, directorul ADR Centru, a explicat că reconstrucția bulevardului pietonal și reamenajarea zonei va facilita mobilitatea și va transforma parcul central într-un loc de promenadă plăcut și sigur, pentru locuitorii și oaspeții orașului Criuleni. „Avem un astfel de exemplu la Ialoveni, unde am amenajat un parc de toată frumusețea pe o zonă defavorizată, iar în prezent acel spațiu a prins viață. Prin realizarea proiectelor de revitalizare urbană, nu doar schimbăm aspectul localităților noastre, ci şi creăm condiții pentru revitalizarea economică a acestora”, a relevat şeful ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie circa 16,6 milioane de lei (830 mii euro).

„Această colaborare între autoritățile locale și centrale demonstrează angajamentul pentru dezvoltarea durabilă și revitalizarea economică a orașului”, a rezumat pentru MOLDPRES Ion Pînzari.

img24006184

img24006184

img24006184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!