ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferul care ar fi provocat accidentul de la Strășeni este cercetat penal și a fost reținut

16:18 | 12.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. În urma accidentului de la Strășeni soldat cu cinci morți, procurorii au inițiat o cauză penală, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației. Învinuitul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut, iar procurorii au înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința acestuia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, conducătorul mijlocului de transport, care este învinuit de comiterea infracțiunii, se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere, care fost ridicat provizoriu la 15 iulie 2024, urmare a demersului procurorilor de la Chișinău.

Șoferul momentan este cercetat și într-o altă cauză penală, intentată la 3 iulie 2024, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat, faptă care a avut loc la 29 iunie curent pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei.

Șoferul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior acesta fiind condamnat pentru o infracțiune de furt în anul 2022 și o infracțiune de jaf  în anul 2023.

Conform legislației, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației care a dus la decesul mai multor persoane șoferul riscă închisoare de la șase la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

img24006197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!