ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A doua decadă din august va fi caracterizată de vreme preponderent caniculară

16:36 | 12.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. A doua decadă de august va fi caracterizată de temperaturi în jur de 30 de grade Celsius şi cer variabil, fără precipitații, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în săptămâna curentă vremea nu suferă schimbări, continuând cu maxime termice caniculare în centru și sud. Ploi nu se prevăd. Vântul va sufla din nord slab la moderat. Temperaturile minime noaptea vor oscila între 15-20°C. Ziua, temperatura maximă se va situa între 28-33°C.

Până pe 16 august, pe întreg teritoriul țării este valabil Codul galben de pericol excepțional de incendiu. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul menționat, pe arii extinsese va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

În aceste condiții, meteorologii îndeamnă cetățenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale.

img24006199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!