ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alertă de călătorie în Grecia: MAE vine cu recomandări pentru moldovenii care merg acolo în vacanțe

19:00 | 12.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia despre incendiile de vegetație din zona Attica, Marathon, Kallitechnoupoli și Grammatikos, comunică MOLDPRES.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor Republicii Moldova să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități, înainte de planificarea deplasării să manifeste precauție în zonele afectate; să monitorizeze mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiuni diplomatice a Republicii Moldova din Grecia să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

MAE a îndemnat cetățenii că, în cazul unor alerte telefonice privind izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere.

img24006202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!