ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii moldoveni detașați în Grecia au lichidat șapte incendii

09:50 | 13.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. De la începutul programului de pre poziționare în Republica Elenă, pompierii moldoveni au lichidat șapte incendii de proporții și au efectuat 17 misiuni de patrulare în zonele afectate, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în Grecia programul zilnic al salvatorilor începe la ora 8.00 dimineața cu verificarea echipamentelor și asigurarea că acestea funcționează. După această etapă urmează alinierea echipei pentru revista de front. Aici se alătură ofițerii de legătură din Grecia, care prezintă cele mai importante obiective pentru întreaga zi, dar și misiunile care trebuie îndeplinite.

Centrul de comandă este locul unde se iau decizii, dar și punctul strategic al misiunii. În comun cu ofițerii de legătură din Grecia, pompierii se deplasează pe teren pentru monitorizarea zonelor vulnerabile.

Conform IGSU, de la începutul programului de pre poziționare în Republica Elenă, pompierii au salvat din incendiu mai multe persoane, case și autoturisme.

img24006210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!