ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a obținut șase medalii la Campionatul European de box, rezervat cadeților

12:05 | 13.08.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Lotul național de box a cucerit șase medalii la Campionatul European rezervat cadeților, care s-a desfășurat în Bosnia și Herțegovina. Cu două medalii de aur, una de argint și trei de bronz, lotul național de box s-a situat pe locul 6 în clasamentul final pe națiuni, informează MOLDPRES. 

Doi pugiliști moldoveni au devenit campioni continentali. Astfel, Egor Certîcovțev din Tiraspol a cucerit medalia de aur la categoria de greutate de până la 42 kg, după ce a trecut în finală de englezul Hussein Azaan, iar chișinăuianul Andrei Timoșcov s-a impus în categoria de greutate de 60 kg, după ce l-a învins în ultimul act pe azerul Nurlana Myceibli.

Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Alexandru-Ahile Buhaniuc din Orhei a devenit vicecampion european în categoria de greutate de până la 50 kg, iar trei boxeri moldoveni au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate. Nichita Slepoi (40 kg, Tiraspol), Tudor Stratan (44 kg, Chișinău) și Alexandru Bujor (70 kg, Chișinău) au cucerit medaliile de bronz.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, alți cinci boxeri din Republica Moldova au ajuns până în sferturile de finală și s-au clasat pe locul V. Este vorba de Ivan Basciavanji (63 kg) din Comrat, Pavel Răducan (66 kg) din Chișinău și Vladislav Zigo (80 kg), Elizaveta Ignatova (57 kg) cu Daria Grițco (64 kg), toți trei din Bălți.

Campionatul European de box, rezervat cadeților, s-a desfășurat în orașul Banja Luka, Bosnia și Herțegovina și la acesta au participat 363 de sportivi din 30 de țări.

img24006222

img24006222

img24006222

img24006222

img24006222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!