ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fondul de Mediu ar putea finanța lucrările de decolmatare a bazinului de la Coşerniţa, pentru securitatea aprovizionării cu apă a capitalei

13:26 | 13.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a declarat că Fondul de Mediu analizează posibilitatea finanțării lucrărilor de decolmatare a bazinului de acumulare de la Coşerniţa, pentru securitatea aprovizionării cu apă a municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Declarația a fost făcută ieri, după ce oficialul a efectuat o vizită de lucru la stația de captare și pompare de la Coșernița, un obiectiv cheie pentru alimentarea cu apă a municipiului Chișinău.

În cadrul vizitei, ministrul a inspectat bazinul de acumulare, care ar putea fi folosit pentru captarea apei din Nistru în situația în care nivelul fluviului ar scădea prea mult. Bazinul de acumulare de la Coșernița este în prezent înnămolit și nu a fost supus lucrărilor de curățare de foarte mult timp.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Agenției „Apele Moldovei”, S.A. Apă-Canal Chișinău și ai Primăriei municipiului Chișinău s-a convenit asupra implementării unui proiect de decolmatare a bazinului, pentru a asigura aprovizionarea cu apă a municipiului Chișinău.

„Având în vedere importanța acestui proiect pentru securitatea aprovizionării cu apă a municipiului Chișinău, se analizează posibilitatea finanțării lucrărilor din Fondul de Mediu”, a explicat Sergiu Lazarencu. 

Stația de captare și pompare a apei de la Coșernița a fost dată în exploatare în anul 1972.

img24006224

img24006224

img24006224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!