ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Flux sporit de călători pe Aeroportul Internațional Chișinău. Autoritățile vin cu măsuri speciale pentru a degaja circulația

19:16 | 13.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. În ultima perioadă se atestă un flux sporit de călători la frontieră, în special la Aeroportul Internațional Chișinău, unde în anumite perioade de timp, din cauza numărului mare de curse, dar și capacității limitate a infrastructurii aeroportuare se aglomerează zona de plecări. Pentru a fluidiza traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră a implementat măsuri speciale menite să degajeze circulația și să minimizeze timpii de așteptare, transmite MOLDPRES. 

Potrivit autorităților, în actualele condiții, având în vedere infrastructura existentă a aeroportului, capacitatea de procesare este de circa 700 de pasageri pe oră. Însă, în anumite segmente de timp, aceasta crește până la 1200 de oameni pe oră, mult peste capacitățile existente.

Astfel, Aeroportul Internațional Chișinău rămâne, în continuare, cel mai solicitat punct de trecere a frontierei de stat, înregistrând zilnic peste 17.000 de traversări persoane. Începând cu luna iunie, numărul călătorilor a crescut semnificativ datorită sezonului estival, când atât conaționalii, cât și cetățenii străini, în special ucraineni, își planifică călătorii peste graniță.

În aceste condiții, angajații Poliției de Frontieră, cei ai Aeroportului, dar și ai celorlalte servicii prezente sunt angajate la maxim pentru a gestiona acest flux sporit de oameni.

Pentru a fluidiza traficul, autoritățile au majorat numărul de angajați din prima linie de control și numărul de angajați responsabili de menținerea securității și ordinii publice. Totodată, este menținută cooperarea cu angajații IGC pentru a garanta în comun siguranța pasagerilor. 

Călătorii sunt îndemnați să se prezinte la Aeroport cu cel puțin trei ore înainte de ora zborului, pentru a evita întârzierile și a trece toate procedurile de control în timp util. Totodată, autoritățile recomandă pasagerilor să verifice din timp toate documentele necesare și să se asigure că pașaportul este valabil. Cetățenii străini sunt atenționați să se asigure că dețin documentele care justifică scopul călătoriei. De asemenea, este necesar ca pasagerii să acorde atenție bunurilor transportate în bagajul de mână, care trebuie să respecte reglementările pentru a fi permise la bordul aeronavei. 

Datele Poliției de Frontieră relevă că pe parcursul zilei de ieri, pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrate 17 303 traversări persoane.

img24006231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!