ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt ucraineni au fost reținuți la Chișinău pentru vânzări fictive de mașini

09:27 | 14.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigații “Centru” a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut opt cetățeni ai Ucrainei, care prin înșelăciune au obținut echivalentul a circa trei milioane de lei, inclusiv în avans, de la 40 de militari ucraineni, pentru cumpărarea mașinilor de teren vândute pe internet, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției, militarii activi pe front transferau banii, urmare a campaniilor de colectare de fonduri din partea celor apropiați, în scopul folosirii mașinilor pentru apărarea Estului Ucrainei. După transferarea banilor, însă, mașinile nu le erau livrate militarilor și nici banii nu le erau întorși.

Suspecții extrăgeau banii transferați din bancomatele din Moldova sau îi foloseau direct pentru achitarea unor servicii sau cumpărături. Oamenii legii au depistat peste 100 de victime ale escrocilor.

Bănuiții reținuți sunt refugiați din Ucraina în Moldova după declanșarea războiului. Aceștia au vârste cuprinse între 28 și 43 ani, în rândul acestora fiind și o femeie. Bănuiții sunt parte a unui grup infracțional care activa din 2022.

În urma perchezițiilor desfășurate la Chișinău și Kiev, oamenii legii au ridicat 22 de automobile de lux, inclusiv Porsche, Mercedes-AMG G63 (Gelandewagen), BMW X5, X6, X7, bijuterii presupuse a fi din aur în cantitate de 4,5 kg, bani și peste 80 de cartele bancare din Moldova, Ucraina și Rusia.

img24006237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!