ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova: 17 mii de fermieri mici și gospodării casnice vor primi furaje concentrate pentru vaci mulgătoare

10:15 | 14.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Elveția majorează asistența pentru agricultura din Republica Moldova. Astfel, un  suport financiar de aproximativ 915.000 de dolari,  acordat de Elveția prin intermediul Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură va contribui la îmbunătățirea securității alimentare și menținerea șeptelului de bovine în gospodăriile casnice afectate de seceta din ultimii ani, care a redus drastic recolta de porumb - principala sursă de furaje pentru animale, transmite MOLDPRES.

Suplimentarea bugetului va permite creșterea numărului de beneficiari de la 12.000 la 17.000 de fermieri mici și gospodării casnice care vor primi furaje concentrate pentru vaci mulgătoare, semințe de lucernă, porumb și fertilizanți. „Datorită diversificării producției agricole și creșterii accesului la furaje de calitate, fermierii vor putea produce mai multe alimente sănătoase și nutritive pentru consumul propriu și pentru vânzare. Aceasta va contribui la reducerea sărăciei și la îmbunătățirea nivelului de trai în zonele rurale”, explică Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. 

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare suplimentează fondurile acordate proiectului „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice, climatice și energetice” cu încă 1.155.000 dolari. Proiectul este implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Inițiativa comună a fost lansată în 2022, fiind finanțată cu alte două milioane de dolari de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. În noiembrie 2023, Elveția a oferit proiectului două milioane de dolari.

img24006240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!