ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: 11 difuzori vor putea plasa publicitate politică la alegerile din toamnă

15:59 | 14.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a constatat admisibilă difuzarea publicității politice, preelectorale și electorale pe dispozitivele de publicitate fixă sau mobilă, în baza declarațiilor de intenție și informațiilor despre condițiile de oferire a spațiului publicitar grupurilor de inițiativă, participanților la referendum și concurenților electorali la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 depuse de către 11 difuzori de publicitate, comunică MOLDPRES.

Astfel, vor putea difuza publicitate următorii difuzori/distribuitori de publicitate proprietari sau gestionari ai dispozitivelor de publicitate fixă sau mobilă: S.R.L. STANDART, „INDEPENDENT MEDIA” S.R.L., AQUARELLE S.R.L., CASSIDAS S.R.L., ORTO-PANMED S.R.L., S.R.L. Unlogo, B.M. Public S.R.L., S.C. „LINESCO” S.R.L., Click-COM S.R.L. și TRENDSETER S.R.L. și Epamedia S.R.L.

Difuzorii sunt obligați să prezinte CEC, în perioada electorală, săptămânal informația privind veniturile obținute din publicitatea politică/preelectorală/electorală a fiecărui partid politic/bloc electoral/concurent electoral, participant la referendum.

Tot astăzi, CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” și cuantumul creditelor fără dobândă la alegerile din 20 octombrie. Astfel, plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” și utilizate de concurenții electorali în cadrul prezidențiale și de către participanții la referendumul republican constituțional este de 65 830 540,00 lei. De asemenea, concurenții electorali la alegerile prezidențiale pot solicita credit fără dobândă în sumă de 50 000,00 lei.

img24006266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!