ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat, învinuit de săvârșirea a 26 de episoade de trafic de influență, a fost amendat cu 175 mii de lei

17:22 | 14.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Un bărbat, învinuit de săvârșirea a 26 de episoade de trafic de influență într-un dosar pornit de Centrul Național Anticorupție în baza autosesizării și deferit justiției de către Procuratura Anticorupție, și-au aflat sentința. Acesta a fost amendat cu 175 mii de lei, cu privarea de dreptul de a deține funcții publice pe un termen de 3 ani, comunică MOLDPRES.

Decizia a fost pronunțată recent de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Conform investigațiilor, în anul 2017, pe când ocupa funcția de director-administrator al unei întreprinderi specializate în consultanță juridică, contabilitate, servicii de construcție și cadastrale, inculpatul a pretins și primit sume de bani între 300 și 2 700 euro de la diverse persoane. Aceste sume au fost solicitate pentru a perfecta procesele-verbale de recepție finală a unor obiective de construcție, incluzând în comisiile de recepție specialiști atestați în domeniul construcțiilor și influențând semnarea acestor documente.

De asemenea, inculpatul a primit bani pentru a influența diverse acțiuni în cadrul Agenției Servicii Publice, printre care înregistrarea proceselor-verbale de recepție finală a încăperilor, înregistrarea unui bun imobil nou format, perfectarea autorizației de construire a unui drum de acces, și alte intervenții similare. Totodată, acesta a primit bani sub pretextul influenței asupra unor funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, pentru a urgenta privatizarea unui apartament sau a modificarea liniilor roșii la un bun imobil.

Totodată, au fost confiscate din contul inculpatului în beneficiul statului a contravalorii mijloacelor bănești în sumă de 6 300 euro și 22 200 lei, cu titlu de mijloace obținute din activitatea infracțională, fiind menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor acestuia.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!