ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile încurajează plantarea pădurilor private, prin exemplul celei de la Chișcăreni, Sângerei

09:26 | 15.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. În vizita de lucru la Chișcăreni, raionul Sângerei, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, l-a cunoscut pe Boris Bețivu, unul dintre primii moldoveni care a sădit o pădure privată în Moldova. Este vorba de o plantație îngrijită care numără peste 100 mii de copaci și care se extinde pe o suprafață de 18 hectare, transmite MOLDPRES.

Această pădure, bine întreținută, demonstrează că și mediul privat contribuie semnificativ la conservarea și dezvoltarea resurselor forestiere. Ministrul și-a exprimat recunoștința față de inițiativa și efortul depus de către  Boris Bețivu pentru plantarea și ocrotirea pădurii sale. Totodată, i-a încurajat și pe alți cetățeni să urmeze acest exemplu demn.

"Una dintre prioritățile Ministerului Mediului este să încurajeze și să ofere suport persoanelor care intenționează să planteze păduri pe terenurile private. Acest efort va contribui la atingerea obiectivului de împădurire a 145 mii de hectare, stabilit în cadrul Proiectului Național de Împădurire și Reabilitare", a estimat oficialul.

În premieră, în Noul Cod Silvic, a fost introdusă noțiunea de Pădure privată - încă un pas important pentru protejarea și extinderea pădurilor din Republica Moldova. În prezent, Ministerul Mediului lucrează la dezvoltarea unui mecanism clar, care să ghideze proprietarii de terenuri agricole în procesul de plantare și gestionare corectă a unei păduri private.

img24006276

img24006276

img24006276

img24006276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!