ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosarele de înscriere la concursul „Premiul Național” pot fi depuse până la 16 septembrie

09:38 | 15.08.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Dosarele de înscriere la concursul „Premiul Național” pot fi depuse până la 16 septembrie, ora 16.00. Decizia a fost luată de Comisia pentru decernarea Premiului Național pentru anul 2024, prezidată de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, transmite MOLDPRES.

După depunerea dosarelor, urmează etapa de evaluare a acestora. Propunerile privind nominalizarea laureaților vor fi prezentate Guvernului până la 30 septembrie 2024.

Printre actele care urmează a fi depuse de către candidați se numără curriculum vitae, o scrisoare de recomandare, lista publicațiilor și a lucrărilor științifice, după caz copii ale brevetelor de invenții și rezultatele implementării tehnologiilor noi.

La concurs nu se admit persoanele care dețin Premiul Național sau Premiul de Stat, precum și lucrările premiate la edițiile anterioare ale Premiului Național sau ale Premiului de Stat.

Premiul Național constă în diplomă, medalie și câte 100 de mii de lei pentru fiecare câștigător. Acesta se decernează anual de către Guvern în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate deosebite, cu impact major asupra progresului științific, care au contribuit considerabil la promovarea imaginii țării pe plan național și internațional.

img24006279

img24006279

img24006279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!