ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA: Platforma Sistemului Digital CEMT este disponibilă pentru testare

09:40 | 15.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) anunţă că platforma Sistemului Digital CEMT este disponibilă pentru testare pe pagina web: https://edi-test.itf-oecd.org/, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTA, pentru a crea acces transportatorilor la Sistemul dat și pentru a îndeplini activitățile necesare în raport cu implementarea acestuia, ANTA urmează să înregistreze informația referitor la operatorii de transport rutier care au primit autorizații multilaterale CEMT pentru anul 2024, inclusiv adresa de e-mail.

ANTA solicită operatorilor de transport rutier de mărfuri să verifice, până la data de 1 septembrie 2024, informația din cabinetul personal în cadrul SI „e-Autorizație Transport”, referitor la corectitudinea și veridicitatea adresei de e-mail, pentru a fi utilizate în raport cu procedura de înregistrare în Sistemul Digital CEMT.

Platforma disponibilă pentru testare, Ghidul de utilizare si alte detalii pot fi consultate pe acest link https://anta.gov.md/.../anun%C8%9B-important-%E2%80%93...

Din 1 ianuarie 2026, vor fi utilizate doar autorizații CEMT digitale. 

img24006281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!