ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil de 12 ani a murit înecat în Prut

10:35 | 15.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Un minor în vârstă de 12 ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Prut, în apropiere de localitatea Vadul lui Isac, raionul Cahul, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cazul a avut loc în după amiaza zilei de 13 august. Minorul cu încă un prieten au plecat la scăldat de unii singuri. Acesta a intrat în râu și nu a mai ieșit la suprafață, iar al doilea copil a fugit acasă.  Hainele și bicicleta copilului au fost găsite de angajații Poliției de Frontieră, care au alertat serviciile de urgență.

Petru căutarea copilului au intervenit scafandrierii din Cahul. Aceștia au depistat corpul neînsuflețit al copilului abia în dimineața curentă în preajma satului Colibaș.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de resort.

În acest context, IGSU îndemnă părinții să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea și jocul în apă de unii singuri.

Datele IGSU arată că, de la începutul anului 2024, în urma nerespectării regulilor de siguranță la scăldat, în bazinele acvatice și-au pierdut viața 56 de maturi și 10 minori.

img24006285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!