ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

14:38 | 15.08.2024 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare 

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 13 august, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat o serie de decizii aferente pieței de capital, inter alia:

Autorizare:

* Urmare a examinării cererii Băncii Comerciale „MOLDOVA-AGROINDBANK” SA, care viza rectificarea unei erori de redacție, admisă în ultima dare de seamă privind rezultatele emisiunii de obligațiuni corporative, a fost modificat pct. 1 din Hotărârea CNPF nr. 37/5 din 06.08.2024 cu privire la înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare conform dării de seamă privind rezultatele emisiunii de obligațiuni de clasa a VI-a, emise de această bancă, prin substituirea cifrei „4,46%” cu „3,46%”, cu introducerea modificărilor corespunzătoare în Registrul emitenților de valori mobiliare și eliberarea unui nou Certificat de valori mobiliare.

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a:

- restructurării emisiunii anterioare de valori mobiliare, plasate de societatea pe acțiuni „ELEGANT-STIL”, prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni ordinare nominative de la 10 lei la 11 lei, și majorarea capitalului social cu 54 643 lei, din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății, după restructurare și majorare, va constitui 601 073 lei, divizat în 54 643 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 11 lei.

- rezultatelor emisiunii suplimentare de acțiuni ale societății pe acțiuni „MOLDRECLAMA”, în sumă de 450 000 lei, în număr de 45 000 de acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății, după majorare, va constitui 604 350 lei, divizat în 60 435 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 10 lei.

- rezultatelor emisiunii suplimentare de acțiuni ale societății pe acțiuni de Producție și Comerț „VALTU-CIS”, în sumă de 336 080 lei, în număr de 33 608 de acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății, după majorare, va constitui 600 000 lei, divizat în 60 000 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 10 lei.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare a valorilor mobiliare emise anterior de 15 societăți pe acțiuni, urmare a radierii acestora din Registrul de stat al persoanelor juridice.

Notă: CNPF sesizează atenția acționarilor SA „MOLDRECLAMA” și SA „VALTU-CIS” că emisiunile înregistrate de aceste societăți reprezintă o cotă ce depășește 25% din acțiunile în circulație, corespunzător, potrivit prevederilor legislației, au dreptul de a înainta către societate o cerere de achiziționare a acțiunilor ce le aparțin, în condițiile legii. Despre modalitatea de exercitare a acestui drept, acționarii au fost informați public prin avizele publicate de cele două societăți în ziarul „Capital Market” în ediția nr. 22 (1048) din 05.06.2024, în cazul acționarilor SA „MOLDRECLAMA” SA, și nr. 28 (1054) din 17.07.2024 SA, în cazul acționarilor SA „VALTU-CIS”, și/sau se pot adresa direct la societățile respective.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!