ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biroul politici de reintegrare: Vladimir Dudnic a fost eliberat din detenție

14:53 | 15.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Biroul politici de reintegrare a anunțat că astăzi a fost eliberat din detenția ilegală cetățeanul Vladimir Dudnic, care a fost privat de libertate la data de 4 aprilie 2022 de către structurile de forță de la Tiraspol, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în toată această perioadă, cazul lui Dudnic s-a aflat constant în vizorul vicepremierului pentru reintegrare și al Biroului, fiind abordat în dialogul cu partenerii externi, precum și în cadrul platformelor de interacțiune la nivelul reprezentanților politici și al grupurilor de lucru pentru drepturile omului.

„Evidențiem conlucrarea axată pe apărarea drepturilor omului pe acest caz de rezonanță cu Reprezentanța Oficiului Avocatului Poporului la Varnița, Misiunea OSCE în Republica Moldova și cu partenerii internaționali, care au adus un aport esențial la obținerea unui rezultat pozitiv. Reiterăm faptul că protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului rămâne o prioritate absolută pentru Chișinău în dialogul cu partenerii străini și în formatele de interacțiune privind reglementarea transnistreană", se spune în comunicatul emis de Birou.

Autoritățile de resort au îndemnat repetat Tiraspolul să dea curs apelurilor și pe alte cazuri individuale de rezonanță, unde sunt vizați cetățeni ai Republicii Moldova care sunt ilegal încarcerați și persecutați în regiune: Ermurachi M., Dimov Al., Menzarari S., Malîșev A., Pogorlețchii V.

img24006302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!