ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 5 mii de elevi au fost admiși la studii în liceele din capitală

17:34 | 15.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Circa 5 mii de elevi au fost înmatriculați la studii în cele 94 de licee publice și private din capitală. Aceștia au fost repartizați în 206 clase. După etapa a II-a de admitere, peste 700 de locuri au rămas libere, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Direcției generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, 2 717 elevi au fost înmatriculați la profil umanist, 2 037 - la profil real, 126 - la profil sport și 73 - la profil arte.

Totodată, în 63 de instituții de învățământ liceal publice și private au rămas 711 locuri libere. Elevii care vor să-și continue studiile la liceu pot depune cereri până la data de 15 septembrie.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi anunțate pe data de 17 septembrie 2024.

Înscrierea pentru admiterea în învățământul liceal s-a realizat în format online, prin intermediul platformei escoala.chisinau.md Chișinău, în două etape, în lunile iulie și august. 

Admiterea în clasa a X-a este organizată în instituția liceală, prin concurs, în rezultatul mediei de selecție, calculată conform Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal.

img24006309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!