ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă doi membri ai grupului criminal organizat, implicat în înșelarea militarilor din Ucraina, au fost reținuți

10:57 | 16.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Un bărbat și o femeie, membri ai unui grup criminal, au fost reținuți de către angajații INI în timp ce încercau să traverseze frontiera de stat prin vama Cahul-Oancea. Cei doi fac parte din grupul criminal care ar fi obținut prin înșelăciune circa trei milioane de lei de la 40 de militari ucraineni pentru cumpărarea mașinilor de teren, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, cei doi au fost reținuți pentru 72 ore.

Acum două zile, oamenii legii au reținut opt ucraineni pentru vânzări fictive de mașini. Aceștia ar fi primit bani de la militarii ucraineni pentru achiziționarea unor mașini de teren. După transferarea banilor, însă, mașinile nu le erau livrate militarilor și nici banii nu le erau întorși. Suspecții extrăgeau banii transferați din bancomatele din Moldova sau îi foloseau direct pentru achitarea unor servicii sau cumpărături. Oamenii legii au depistat peste 100 de victime ale escrocilor.

În urma perchezițiilor desfășurate la Chișinău și Kiev, oamenii legii au ridicat 22 de automobile de lux, inclusiv Porsche, Mercedes-AMG G63 (Gelandewagen), BMW X5, X6, X7, bijuterii presupuse a fi din aur în cantitate de 4,5 kg, bani și peste 80 de carduri bancare din Moldova, Ucraina și Rusia.

img24006330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!