ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră vine cu precizări despre aglomerația de la Aeroportul Internațional Chișinău

12:44 | 16.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Poliția de Frontieră a anunțat astăzi că, în ultima perioadă, pe rețelele de socializare apar imagini video și foto cu aglomerații în terminalul aeroportuar sau în fața Aeroportului care nu sunt actuale și sunt folosite în interese politice, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, este adevărat că sunt segmente de timp când în terminalul aeroportuar se aglomerează cu pasageri, în special în intervalul orar 11:00 - 13:00, când sunt planificate mai multe zboruri concomitent. În aceste situații, oamenii legii, împreună cu autoritățile competente din Aeroport, implementează măsuri speciale pentru fluidizarea și degajarea fluxului.

Conform sursei citate, Aeroportul rămâne, în continuare, cel mai solicitat punct de trecere a frontierei de stat, înregistrând zilnic peste 17 mii de traversări. „Începând cu luna iunie, numărul călătorilor a crescut semnificativ datorită sezonului estival, când atât conaționalii, cât și cetățenii străini, în special ucraineni, își planifică călătorii peste graniță. Reamintim călătorilor că, pentru a evita întârzierile și a trece toate procedurile de control în timp util, este recomandat să vă prezentați la Aeroport cu cel puțin trei ore înainte de ora zborului. Verificați din timp toate documentele necesare, asigurându-vă că pașaportul este valabil și, în cazul cetățenilor străini, că aveți documentele care justifică scopul călătoriei. De asemenea, acordați atenție bunurilor transportate în bagajul de mână, care trebuie să respecte reglementările pentru a fi permise la bordul aeronavei”, se spune în comunicatul emis de instituție.

img24006338

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!