ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” pentru participare la referendum și alegeri prezidențiale

18:20 | 16.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” pentru participare la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024, informează MOLDPRES cu referire la comunicatul CEC.

Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru participare la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.  O hotărârea în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei.

Blocul electoral este constituit de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII” și Partidul Politic Liga Orașelor și Comunelor.

Totodată, CEC a înregistrat și simbolul electoral al Blocului, care reprezintă un patrulater cu fundal negru, cu două elemente structurale: o salbă de stele de diferite nuanțe gri, aranjate într-un cerc echidistant, iar în mijlocul acestuia se află cuvântul „ÎMPREUNĂ” în nuanță albă.

Partidele politice din componența Blocului Electoral „ÎMPREUNĂ” nu au dreptul să depună cererea de a fi înregistrate în calitate de participant la referendum sau concurent electoral din nume propriu.

Detalii despre procesul de organizare și desfășurare a referendumului republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubricile „Referendum constituțional 20.10.2024” și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024”.

 

img24006355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!