ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, la Comrat, cu prilejul celei de-a 235-a aniversări a orașului: „Vom continua să investim în proiecte care îmbunătățesc viața oamenilor”

20:21 | 17.08.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Ziua municipiului Comrat – eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 235 de ani de la prima atestare a orașului. Șeful Executivului a discutat cu producătorii autohtoni, meșterii populari și oamenii care au venit să celebreze istoria municipiului și tradițiile locale, informează MOLDPRES cu refgerire la Direcția de comunicare a Guvernului.

Premierul a vorbit despre importanța modernizării localităților din Republica Moldova, menționând proiectele de infrastructură realizate deja în Comrat, cu suportul Guvernului. Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, a fost construită, de la zero, centura orașului, au fost reparate și eficientizate energetic mai multe instituții de învățământ, iar prin programul „Satul European”, în acest an, va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă.

Copiii noștri trebuie să trăiască într-o țară dezvoltată, într-o țară pașnică și prosperă. Pentru aceasta, în Comrat, Guvernul a realizat proiecte de infrastructură importante. Vom continua să investim în proiecte care îmbunătățesc viața oamenilor. Mă bucur să văd și în Comrat oameni dedicați pentru o Moldovă modernă și europeană”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Programul de evenimente pentru astăzi, 17 august, include expoziție și târg de artizanat, concert cu evoluarea colectivelor folclorice și activități de divertisment pentru copii. Sărbătoarea va continua și mâine cu spectacole la Casa de Cultură a orașului Comrat și un festival muzical. La evenimentele festive participă delegații ale orașelor din România, Turcia, primarii din autonomia găgăuză, dar și reprezentanții administrațiilor locale din Rezina, Soroca, Ungheni, Basarabeasca și Bălți.

img24006368

img24006368

img24006368

img24006368

img24006368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!