ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vestul Turciei, cuprins de incendii. MAE a emis o alertă de călătorie

17:56 | 18.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis alertă de călătorie în Turcia în legătură cu incnediile masive de vegetație care au izbucnit joi în provinciile Aydin, Izmir și Manisa din vestul Turciei și continuă să se extindă, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al MAE, incendiile se intensifică în apropierea graniței regiunii Kavaklidere din Mugla.  Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia vine către cetățenii moldoveni, care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Turcia cu următoarele recomandări:

- verificați starea vremii și urmăriți avertismentele oficiale emise de autorități înainte de a vă planifica călătoria;

- fiți vigilenți în zonele afectate;

- urmăriți cu atenție mass-media locală și informați misiunea diplomatică a Republicii Moldova din Turcia despre prezența în zonele de risc;

- asigurați-vă că aveți suficient combustibil, apă și alimente, și că dispozitivele de comunicare mobilă sunt funcționale;

- dacă primiți alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care vă aflați, respectați cu strictețe instrucțiunile autorităților locale.

 Pentru mai multe informații, cetățenii sunt îndemnați să consulte pagina oficială a unității de gestionare a dezastrelor și situațiilor de urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne: https://www.afad.gov.tr.

Pentru asistență consulară, cetățenii pot contacta: Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia: +90 541 687 21 04, ankara@mfa.gov.md; consulat.ankara@mfa.gov.md Consulatul General al Republicii Moldova la Istanbul: +90 535 983 01 73 .

Incendiul din Izmir este cel mai mare incendiu din vara anului 2024 din Turcia, ameninţând zonele urbane.

Aproape 4 000 de locuitori din vestul Turciei au fost evacuaţi în siguranţă, în condiţiile în care incendiile de vegetaţie continuă să ardă în cel puţin patru oraşe şi provincii, a anunţat sâmbătă autoritatea pentru dezastre din ţară AFAD, relatează DPA și Agerpres.

În total, 131 de incendii de vegetaţie au izbucnit pe terenuri agricole şi împădurite în mai multe oraşe, precum Izmir, Aydin, Bolu, Mugla şi Manisa, în cursul săptămânii trecute, a detaliat AFAD pe X.

img24006381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!