ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistrații au emis mandate de arest pe numele suspecților de organizarea migrației ilegale a bărbaților din Ucraina

10:16 | 19.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Magistrații au emis mandate de arest pentru 30 de zile pe numele a opt cetățeni, inclusiv doi polițiști de frontieră, suspectați de organizarea migrației ilegale a bărbaților din Ucraina, comunică MOLDPRES.

În dosarul migrației ilegale a bărbaților din Ucraina, introduși ilegal în Moldova, contra sumelor ce variau între 6.000 – 8.000 euro sunt cercetați 10 cetățeni din UTA Găgăuzia. Din cei documentați, doi sunt angajați ai IGPF.

Schema infracțională a celor zece, cu vârste cuprinse între 24 și 59 ani, a fost deconspirată urmare a documentării pentru o perioadă mai lungă. Au urmat peste 20 de percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților, de unde au fost ridicate mijloace de probă care au relevanță cauzei penale, inclusiv trei automobile folosite la organizarea migrației ilegale a ucrainenilor. 

Astfel, în baza probelor acumulate, au fost reținute opt persoane (inclusiv cei doi polițiști de frontieră), iar două sunt cercetate în libertate. Investigațiile continuă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!