ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1700 de elevi participă la sesiunea suplimentară a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului

12:31 | 19.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Peste 1700 de elevi participă la sesiunea suplimentară a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului, care a început astăzi și se va încheia pe 22 august. Candidații susțin probele în 19 centre raionale/municipale de examene, transmite MOLDPRES. 

Astăzi s-a desfășurat examenul la Istoria românilor și universală, la care au participat 256 de elevi, aceasta fiind prima probă din cadrul sesiunii suplimentare august 2024.

Marți, 20 august, va avea loc examenul la Matematică, la care vor participa 1276 de elevi din toate raioanele țării.

Miercuri, 21 august, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la Limba și literatura română vor participa 154 de elevi, iar examenul la Limba și literatura rusă va fi organizat pentru 22 de elevi.

Sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Limba și literatura română, alolingvi, care va avea loc pe data de 22 august în cadrul căruia vor participa 69 de elevi. 

Testele de examen vor fi verificate în perioada 19-25 august de către Comisiile republicane de evaluare. Rezultatele vor fi afișate pe 26 august în fiecare centru raional/municipal de examene, în care s-au desfășurat examenele. 

După sesiunea de bază și cea suplimentară a examenelor de absolvire a gimnaziului, aceasta este cea de-a treia șansă acordată absolvenților de gimnaziu de a susține probele. Decizia de a organiza o probă adițională a fost luată după ce în acest an, în opt raioane, examenele de absolvire a gimnaziului au fost monitorizate de aproximativ 400 de voluntari, iar circa 30% dintre lucrări au fost reevaluate la Chișinău. Ca rezultat, rata de promovabilitate a scăzut.

În acest an, examenele naționale de absolvire a gimnaziului s-au desfășurat în perioada 3-13 iunie. La acestea au participat circa 30 000 de elevi.

img24006399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!