ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii de la urgență recomandă purtarea măștilor de protecție. Recomandarea vine în contextul creșterii cazurilor de COVID-19

12:33 | 19.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Institutul de Medicină Urgentă a publicat astăzi un mesaj în care a recomandat pacienților, dar și populației, să poarte mască de protecție în locurile publice. Recomandarea vine în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, atât la nivel internațional, cât și pe teritoriul țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, medicii solicită populației să respecte această măsură și atunci când se adresează la Departamentul de Primiri Urgențe de la Institutul de Medicină Urgentă.

Specialiștii de la urgență reiterează că purtarea măștii este importantă în special în spații închise sau aglomerate, pentru a reduce riscul de transmitere a virusului și reiterează că vaccinarea este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a infecțiilor grave și de limitare a răspândirii virusului.

Datele statistice arată că numărul cazurilor a crescut în ultima săptămână fiind înregistrate 1381 de îmbolnăviri.

img24006400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!