ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASP: Ignorați orice ofertă care promite obținerea unui număr de înmatriculare în afara procedurilor legale

10:00 | 20.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Agenţia Servicii Publice (ASP) avertizează asupra încercărilor de comercializare ilegală a numerelor de înmatriculare. Asta în contextul că, în ultima perioadă, au fost semnalate cazuri în care persoane neautorizate încearcă să comercializeze ilegal plăcuțe cu numere de înmatriculare, prin intermediul unor anunțuri publicitare online, transmite MOLDPRES.

Agenția Servicii Publice reiterează că numerele de înmatriculare se obțin exclusiv prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale ASP.

„Nu există nici o altă modalitate legală de a achiziționa un număr de înmatriculare preferențial decât prin plata tarifului stabilit și depunerea unei cereri la ASP. Ignorați orice ofertă care promite obținerea unui număr de înmatriculare în afara procedurilor legale. Înainte de a lua orice decizie, verificați întotdeauna informațiile pe site-ul oficial al ASP. Dacă ați fost victima unei înșelăciuni, adresați-vă organelor de poliție. Agenția Servicii Publice avertizează asupra riscurilor asociate achiziționării ilegale a numerelor de înmatriculare și îndeamnă cetățenii să acționeze cu prudență”, relevă instituţia.

Autoritatea competentă pentru efectuarea înmatriculării şi radierii autovehiculelor şi remorcilor este Instituția Publică „Agenția Servicii Publice”. Înmatricularea, transcrierea transmiterii dreptului de proprietate şi radierea autovehiculelor şi remorcilor se efectuează de către subdiviziunile teritoriale de examinare şi evidenţă a vehiculelor ale Instituției Publice „Agenția Servicii Publice”, la cererea proprietarilor de vehicule sau mandatarilor acestora (după atestarea faptului că vehiculul nu figurează la data efectuării înmatriculării ca anunțat în urmărire conform resurselor informaționale deținute de autorităţile competente din Republica Moldova). Proprietarii de vehicule sunt obligaţi să solicite înmatricularea vehiculelor înainte de a le pune în circulaţie şi să solicite radierea lor, în cazurile prevăzute de legislația în vigoare.

ASP pune la dispoziția cetățenilor peste 17 milioane de combinații de numere de înmatriculare.

img24006424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!