ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 400 blocuri locative din Bălţi au ales metoda de repartizare a căldurii în următorul sezon de încălzire

10:15 | 20.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. La Bălți, 409 blocuri locative au informat deja furnizorul de energie termică despre metoda de repartizare a căldurii în următorul sezon de încălzire. În acelaşi timp, la Chișinău, doar două blocuri locative au informat unitatea termoenergetică despre modul de repartizare a căldurii în interiorul blocului, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Energiei.

Potrivit sursei citate, au mai rămas 41 zile până când gestionarii fondului locativ din municipiul Chişinău și Bălți urmează să informeze furnizorul de căldură despre Mecanismul de repartizare a consumului de energie termică în interiorul blocului său locativ.

Conform Regulamentului cu privire la prestarea și achitarea serviciilor comunale, anual, până la data de 1 octombrie, gestionarii blocurilor locative au obligația de a prezenta furnizorilor de căldură mecanismul de repartizare a consumului de energie termică. Este vorba de Mecanismul propriu, aprobat la nivel de bloc locativ, sau Metodologia privind repartizarea consumului de energie termică.

img24006426

img24006426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!