ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu miniștrii Apărării și Apărării Civile ai Suediei

14:39 | 20.08.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu ministrul Apărării al Regatului Suediei, Pål Jonson, și cu ministrul suedez al Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Vizita miniștrilor Apărării din Suedia este o premieră pentru țara noastră și confirmă aprofundarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a menționat, în cadrul întrevederii, despre provocările cu care se confruntă țara noastră și a subliniat importanța consolidării rezilienței Republicii Moldova, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în țara vecină. Maia Sandu a exprimat, totodată, dorința autorităților de la Chișinău de a extinde cooperarea cu Suedia în domeniul securității și al apărării. 

De asemenea, președinta a mulțumit autorităților suedeze pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul european, precum și pentru susținerea financiară acordată pentru mai mai multe proiecte de dezvoltare de modernizare a țării. 

img24006436

img24006436

img24006436

img24006436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!