ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul galben de caniculă rămâne valabil până la 23 august

12:56 | 21.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi un nou Cod galben de caniculă. Avertizarea va fi valabilă până vineri, 23 august, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada de referinţă, temperatura maximă a aerului în sudul şi centrul ţării va atinge valori de 33-35°C. Vreme mai confortabilă se va menţine doar în câteva raioane de nord, care vor fi sub Cod verde.

În context, medicii atenționează, în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienții cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

 

img24006474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!