ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu, raport în fața cetățenilor // În ultimii ani am reușit să facem Europa să ne privească cu respect

13:45 | 21.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. „În 2020 am promis că voi scoate Moldova din izolare internațională, după patru ani am devenit nu doar stat candidat pentru aderare, ci am reușit să deschidem negocierile”. Afirmațiile au fost făcute de șefa statului, Maia Sandu, într-o postare pe rețelele de socializare, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani țara noastră a reușit să se facă auzită și respectată de toată Europa.

„Acum, dragi cetățeni, am reușit să facem ca toată Europa să ne privească cu respect și să ne întindă mâna. Toată lumea a văzut că Moldova este o țară a omeniei și dragostei de libertate, a unor oameni demni care știu să muncească onest pentru ca să trăiască bine, așa cum merită”, a spus Maia Sandu.

Președinta a menționat că, în ultimii patru ani, Moldova a beneficiat de un ajutor fără precedent.

„În ultimii ani, ajutorul extern valorificat a fost de patru ori mai mare decât în perioada 2016-2018. Cea mai mare parte din fondurile externe, adică peste 35 miliarde de lei, au fost folosite pentru plata salariilor, pensiilor, construcția drumurilor, școlilor, grădinițelor, compensații la energie. Peste 17 miliarde de lei au mers pentru proiecte investiționale, pentru proiecte de aprovizionare cu apă, pentru modernizarea a 10 spitale, reabilitarea patrimoniului cultural și susținerea agenților economici”, a adăugat șefa statului.

„Mereu am fost mândră de Moldova, voiam ca despre Moldova să nu se mai vorbească ca despre un loc unde se spală bani, o zona a oligarhilor, o țară fără șanse. Acum, dragi cetățeni, am reușit să facem ca toată Europa să ne privească cu respect. Toată lumea a văzut că Moldova este o țară a omeniei și dragostei de libertate, a unor oameni demni care știu să muncească onest”, a conchis președinta.

img24006477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!