ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro Marathon 2024: Alergători profesioniști și amatori de toate vârstele pot participa pe 8 septembrie la cel mai grandios eveniment de alergare

15:06 | 21.08.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Alergători profesioniști și amatori de toate vârstele pot participa, pe 8 septembrie, la cel mai grandios eveniment de alergare care va avea loc în centrul capitalei - Euro Marathon 2024, informează MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a anunțat astăzi că startul evenimentului va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale de la ora 9:00. Participanții vor putea parcurge distanțe de până la 10 km, în funcție de pregătirea fizică pe care o au. Copiii vor avea curse separate cu distanțe ce variază de la 200 la 600 de metri. 

„În centrul Chișinăului va fi amenajat un orășel sportiv, cu standuri care promovează cultura și valorile Uniunii Europene. De asemenea, organizatorii pregătesc un program de activități artistice care includ – muzică, dansuri, concursuri și animație. Fiecare participant înregistrat va primi un tricou cu simbolistica Euro Marathon 2024 și, la final, o medalie de onoare”, a declarat astăzi Daniel Vodă, după ședința de Guvern.

Participarea la EuroMarathon este gratuită. Cei care doresc să fie prezenți, se pot înregistra în prealabil, completând un formular disponibil pe pagina Ministerului Educației și Cercetării. 

Euro Marathon 2024 se desfășoară cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației și Cercetării și mai multor parteneri. 

img24006480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!