ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operațiune Europol: Membrii unui grup criminal, printre care și moldoveni, au fost reținuți

17:24 | 21.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Mai mulți membri ai unui grup criminal implicat în introducerea ilegală de migranți în Europa, printre care și moldoveni, au fost reținuți în cadrul unei operațiuni comune a poliției bulgare cu ofițeri ai Direcțiilor de Combatere a Criminalității Organizate din Republica Moldova și România, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, la 19 august, autoritățile bulgare au arestat opt membri ai grupului. Experții Europol, precum și polițiști moldoveni și români dislocați pe teren, au sprijinit autoritățile bulgare în 15 locații care au fost percheziționate în regiunea orașului bulgar Plovdiv.

În urma acestor percheziții, au fost confiscate 13 telefoane mobile, o armă și muniții, precum și documente pentru vehicule legate de incidente de contrabandă de migranți din Bulgaria.

Membrii grupul infracțional percepeau până la 6 000 de euro de persoană și au introdus ilegal peste 130 de persoane din Turcia în Bulgaria, ulterior către alte destinații europene, pe ruta Balcanilor de Vest.

Principalii lideri ai grupului sunt cetățeni sirieni și iordanieni, care coordonau activitățile criminale cu alți contrabandiști aflați în Turcia și de-a lungul rutei Balcanilor de Vest. Cetăţenii bulgari erau responsabili de logistică, iar moldovenii acționau în calitate de șoferi.

Conform poliției, de la începutul lunii aprilie a acestui an au fost documentate 17 cazuri în care au fost identificați peste 130 de migranți ilegali. Peste 20 de șoferi au fost arestați în timpul operațiunilor - în principal cetățeni moldoveni și cetățeni ai Siriei și Serbiei.

img24006487

img24006487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!